Bezár Jászkisér utolsó szórakozóhelye

Megosztás

Jászkisér utolsó „iszunk este egy sört?” mentsvára, elesett. Január 31-én végleg bezár. Ezt közölte közösségi oldalán Kovács Mihály. 

Az önkormányzati képviselő előzetesen kifejtette, hogy még korábban arról szándékozott írni, hogy mennyire rossz, hogy este nyolc óra után csak egyetlen hely van nyitva Jászkiséren. 

Ami ugyan jó időben nagyon hangulatos, nagy kerthelyiség van, sok asztallal és paddal. De a rossz idő beálltával, kénytelenek az emberek behúzódni. Ahol 27 szék van. Télen, az 5200 lakosú Jászkiséren 27 ember tud egy péntek vagy szombat este leülni barátaival nyilvános helyen, hogy igyon pár pohárral és közben beszélgessen. Ez szerinte nagyon szomorú.

És a helyzet csak még elkeserítőbb lett. Hiszen a Center büfé kedden végleg bezár.

A képviselő szerint az okok sokrétűek lehetnek. Közbiztonság. covid, bezárkózás, befordulásból eredő vendégcsökkenés. Ám úgy vélte, az biztos, hogy a kegyelemdöfést az áram árának négyszeresére emelkedése adta.

A kialakult helyzetért Jászkisér előző és jelenlegi vezetését, beleértve magát is, hibásnak tartja, amiért ide jutottak.
Legutóbb felhozta ezt a témát a képviselő-testületi ülésen. Javasolta, hirdessék meg ismét kiadásra, és szereljük fel energiatakarékos hűtőkkel a helyet. Végső esetben, lehetőség lenne arra is, hogy az önkormányzat üzemeltesse. Elsőre nem kapott ez az ötletem támogatást. 

A képviselő meggyőződése, hogy egy Jászkisér népességű település nem maradhat szórakozóhely nélkül. Társaságok nem fognak tudni ismerkedni, új kapcsolatokat kialakítani.

Ami hosszú távon, a személyeknek külön-külön is, de egész Jászkisér számára is az elidegenedést és a kiüresedést fogja hozni.

Rákeresve a Google-ban a Center büfére, valóban, az van írva, hogy átmenetileg zárva van.

Kapcsolódó cikkek